DIY jugurtti
Itse tehty melkein laktoositon jugurtti kuuluu meidän perheen vakioruokiin. Tarvitaan vain maitoa, jugurttia ja aikaa, hyvistä hermoista ei ole haittaa.
Ensin keitetään maitoa(ihan tavallista) noin 20 minuuttia. Sitten odotellaan että maito jäähtyy noin kädenlämpöiseksi, jonka jälkeen siihen sekoitetaan jugurttia noin desi per maitolitra. Jogurtin pitää antaa tekeytyä noin 37 asteessa 24 tuntia, jonka jälkeen se on valmista syötäväksi ja varastoitavaksi. Muistathan hyvän hygienian valmistaessasi elintarviketta!
Pätee muuten viiliin kans, tosin en ole keittänyt mitään. Laitetaan vaan viiliä vaikka lasin pohjalle noin ruokalusikallinen ja maitoa päälle, kunnes lasi on täynnä. Huoneenlämmössä vrk ja sitten säilytykseen jääkaappiin. Hyvin onnistu 🙂
Jos teet viiliä pastöroidusta maidosta se tulee noin helposti. Jos maito on pastöroimatonta niin olen huomannut että viiliä saa laittaa enemmän että onnistuu. (Oisko kilpailevia pöpöjä) Silloin se keittäminen voisi kyllä olla viilinkin kanssa tarpeen.
Vaimo tunnisti, että ainakin viiliä olivat tehneet noin 50v sitten. 😀 Hyvä vinkki herättää henkiin.